Om mig

Ebba BIS 2:a

Jag heter Sofie och har alltid haft stor plats i hjärtat för djur av alla de sorter. I barnaåren har mina föräldrar fått "stå ut "med många av de mindre husdjuren som kaniner och marsvin, men det var alltid en egen hund som stod överst på önskelistan....  En dag gick önskan i uppfyllelse, Jossa flyttade in. En fantastisk hund! Jossa var en boxer och gav under sitt liv hela familjen stor glädje och många fina minnen.

När jag sedan flyttade hemmifrån kom Flipper in i mitt liv...Flipper var en stilig boxerhane. Vi hade väldigt roligt tillsammans. Under Flippers liv föddes mina barn Gabriel och Rebecka.

Nyfikenheten väcktes för hund av mindre storlek, men ville samtidigt göra allt roligt som jag gjort tillsammans med mina boxrar. Mitt intresse fastnade för fransk bulldog. På denna väg kom jag i kontakt med Marianne Ottinger vid kennel Lufsenburg.

I maj 2009 kom hon hem, min prinsessa. "Ebba" Lufsenburg´s My Wish Come True. Hon var fantastisk, mer än vi någonsin kunnat önska oss. Ebba älskade att vara på brukshundsklubben, träna lydnad, gå spår i skogen och långa långa promenader. Vi hamnade med tiden på allt fler utställningar. Ebba blev 2010 3:a på FBK´s 10 i topp lista, 2011 blev hon 2:a på FBK´s 10 i topp lista. 2011 fick Ebba titeln SE UCH och FI UCH.

Jag är fast! Den franska bulldoggen är beroendeframkallande och jag kan nu inte tänka mig ett liv utan dessa underbara kärleksfulla energiknippen som sprider så mycket glädje...